Jdi na obsah Jdi na menu
 


XI. VÝSTAVA EXOTICKÝCH ROSTLIN

23. 8. 2011

plakat_nahled.jpgJiž po jedenácté pořádáme společně s Muzeem Vysočiny v Jihlavě naši tradiční podzimní výstavu sukulentů a jiných rostlin. Ta letošní se bude konat v hlavní výstavní místnosti muzea ve dnech 7.-11. ZÁŘÍ 2011(středa - neděle) vždy od 9.00 do 17.00 hodin. Budovu muzea najdete v horní části jihlavského Masarykova náměstí, na které se letos budete moci po letech podívat z oken výstavní místnosti přímo přes listy a kmeny našich sukulentů. Právě v této místnosti se před lety uskutečnila naše úplně první  výstava sukulentů!
XI. VÝSTAVA EXOTICKÝCH ROSTLIN bude jako vždy prodejní, takže její prohlídku můžete případně spojit i s nákupem rostlin, kterých bude bohatý výběr, včetně druhů, které v naší internetové nabídce nenajdete! Kromě samotných rostlin budou v nabídce i tvarované sukulenty v keramických miskách, pestrobarevné sukulentní zahrádky v nejrůznějších velikostech, a také ministromečky v malých keramických miskách, které si získaly velkou oblibu v naší prodejně v jihlavské zoologické zahradě. 
p1010704.jpgStejně pestrá bude i samotná výstava, dělená jako vždy tématicky do několika celků. Uvidíte zde i naše nejstarší stromové tlustice v nejrůznějších podobách tvarových i barevných, australské lahvové stromy rodu Brachychiton, letité bombaxy, kvetoucí adenia několika barev a odstínů. Dále samozřejmě naše pestrobarevné sukulentní zahrádky a krajinky v keramických i plastových mísách, pískovcích a vytryskaných kamenech, tvarované sukulenty nejrůznějších velikostí, včetně našich oblíbených trichodiadem, z nichž některé pěstujeme již od roku 1988! Bude zde prostě vše nejzajímavější z naší sukulentářské sbírky!
p1010707.jpgLetošní rok je zvláštní tím, že spousta sukulentních druhů kvete dříve než bývá zvykem v jiných letech, a tak je dost možné, že se na výstavě setkáte i s kvetoucími rostlinami rodu Lithops (kvetou již nyní!), Faucaria a dalšími jihoafrickými trpaslíky, jejichž období květu bývá za normálních okolností od konce září až do prosince!
Na své si v menší míře přijdou také kaktusáři, protože jako tradičně budou vystaveny nádherné exempláře ze sbírky našeho kamaráda Vaška Navrátila (viz „Sbírky našich přátel“) a z jeho přebytků bude možno nakoupit i mladé rostliny!
Naše výstava už dávno není jen záležitostí pro obyvatele krajského města Jihlavy a jejího nejbližšího okolí. Příjíždějí na ni milovníci sukulentů z celé republiky, mnozí z nich již opakovaně. Příjeďte i Vy na setkání s rostlinami, díky nimž se virtuálně setkáváme na těchto stránkách. Vstupné na výstavu je 20,- a 10,-Kč, a zůstává neměnné již od jejího prvního ročníku!
pict0044.jpgPro naše čtenáře jsme připravili také jedno překvapení. Echeveria pulidonis je rostlina, s níž se každý návštěvník našich stránek setkává ihned po jejich otevření. Její fotografie je v úvodu našeho webu od samého počátku jeho existence a její nádherně zářivé žluté květy můžete vidět na několika dalších místech. Rozhodli jsme se, že se o tuto mexickou krásu se zimními květy podělíme i s návštěvníky našich stránek, kteří navštíví výstavu. Pokud pozvánku dočetli až sem, už vědí, že si nám na výstavě o tuto rostlinu mohou bez ostychu říci a dostanou ji od nás zdarma! Nebude to žádná maličká zakořeněná odnož, ale kytka dospělá (9-12cm), která jim při troše štěstí udělá radost již uprostřed následující zimy množstvím žlutých zvonkovitých květů na vysokých stvolech. Připravenu máme celou bednu těchto rostlin, které jsou jakousi vlajkovou lodí našich stránek, a až do vyčerpání těchto zásob zde budou připraveny třeba právě pro vás!
Jste tedy srdečně zváni do Jihlavy ve dnech 7.-11. září 2011, a my se těšíme na shledání a kus řeči nad rostlinami, které máme rádi a díky nimž vznikly tyto stránky!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář