Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSTAVA KVĚTIN v POHLEDU

6. 7. 2013

p1110735.jpgPoslední červencový víkend bude na zámku v Pohledu opět patřit květinám. Ve dnech 27. a 28. ČERVENCE 2013 (SOBOTA A NEDĚLE) se zde koná již 41. prodejní výstava květin, pořádaná místní organizací zahrádkářů. Otevřeno bude po oba dny od 8.00 do 17.00 hodin. Do Pohledu se dostanete po silnici, směřující z Havlíčkova Brodu na Chrudim a Pardubice, ale i vlakem, který tu má zastávku na trase do Žďáru nad Sázavou!
Již tradičně je tato výstava pro milovníky květin vítanou příležitostí k nákupu kvalitních rostlin přímo od pěstitelů. Prodávají se zde skalničky, konifery, nádherné netřesky, fuchsie v desítkách nejrůznějších kultivarů, citrusy, nejrůznější zahradní květiny, cibulky, ale také drobné rukodělné výrobky, keramika, obrazy a jiné zajímavosti.
Návštěva výstavy v Pohledu bývá již tradičně akcí pro celou rodinu, protože v nedalekých lesích je poutní místo U Svaté Anny, kde se koná velká pouť s množstvím nejrůznějších lákadel pro děti. Pro ty se v neděli odpoledne tradičně hraje také divadlo, a to hned vedle vchodu na výstavu květin, kde je zároveň po oba dny zajištěno i občerstvení.
Výstavy květin v Pohledu se zúčastňujeme již dvě desetiletí, a pokaždé se těšíme na příjemnou atmosféru té akce, i na ostatní prodejce a vystavovatele, s nimiž máme za ta léta přátelské vztahy, stejně jako s obětavými pořadateli z řad místních zahrádkářů. p1110766.jpgChátrající zámek v Pohledu už se konečně dočkal nového majitele, díky jehož vstřícnosti se i letos můžeme setkat v jeho chodbách s živou krásou všeho druhu. Samozřejmě i zde budeme mít pestrou nabídku našich sukulentů všech možných druhů i velikosti, včetně pestrobarevných sukulentních zahrádek, živých kamínků rodu Lithops, ale také nádherně zbarvených masožravek rodu Sarracenia, mucholapek Dionaea muscipula nebo květuschopných afrických rosnatek. Budeme zde prodávat i květuaschopné kaktusy, z nichž mnohé se v našem letním skleníku právě kvést chystají.  A také květuschopné rostliny Adenium obesum s již tlustými kmeny a částečně tvarovanou korunou, stejně jako malé semenáčky těchto nádherně kvetoucích rostlin. Letos nebudou chybět ani oblíbené (nejen mezi dětmi, jimž byly původně určeny) pidisukulenty v maličkých keramických miskách, a také madagaskarské „lidožravé stromy“ rodu Uncarina, kvetoucí často již rok po výsevu semen, a neskutečně dobře snášející suchý vzduch ústředně vytápěných interiérů!
Pokud si vyberete nějaké rostliny v našem e-shopu, můžeme Vám je na požádání přivézt do Pohledu k osobnímu odběru. V takovém případě bychom potřebovali objednávku uskutečnit alespoň dva dny před zahájením výstavy!
Těšíme se na setkání s Vámi nad rostlinami, díky nimž se virtuálně scházíme na těchto místech. Přijeďte si udělat hezký den, a pokochat se krásou rostlin, kterých bývá na zámku v Pohledu tradičně bohatý výběr!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář