Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSTAVA KVĚTIN V POHLEDU naposledy

12. 6. 2011

p1010282.jpgVšechno jednou končí. Letošní 39. výstavou květin na zámku v Pohledu u Havlíčkova Brodu končí jedna dlouhá a velice příjemná tradice. Chátrající zámek konečně získal nového majitele, který ale ještě letos konání výstavy v těchto starobylých prostorách povolil. Jezdíme sem s krátkou přestávkou už dvacet let. Za tu dobu jsme si k tomu místu vytvořili vztah, a mezi místními pořadateli i vystavovateli nalezli přátele. Každoročně se sem rádi vracíme, protože to místo, zaplněné spoustou nejrůznějších květin, má svoji neopakovatelnou atmosféru. Cítí to tak zřejmě i lidé ze širokého okolí, pro něž se poslední červencový víkend stal vítanou příležitostí k návštěvě výstavy na zámku i pouti na nedalekém místě v lesích nad obcí Pohled.
Ta se koná na nedalekém poutním místě U sv. Anny, zatímco na místním hřišti v Pohledu probíhá tradiční turnaj v malé kopané, jehož se zúčastňují mužstva z celé republiky, a před zámkem se zase v neděli tradičně hraje divadlo pro ty nejmenší! p1010309.jpg Panuje zde pohodová atmosféra, zajištěno je občerstvení, a návštěvníci výstavy květin ocení nákupy kvalitních rostlin, které zde vystavují i prodávají zkušení pěstitelé. K dostání jsou tu konifery, skalničky, citrusy, orchideje, africké fialky, cibuloviny, vřesy i netřesky, a samozřejmě také kaktusy a naše sukulenty!
Letošní 39.VÝSTAVA KVĚTIN se koná VE DNECH 30. A 31. ČERVENCE 2011 vždy od 8.00 do 17.00 hodin! Naposledy se tedy můžeme společně setkat na chodbách zámku v Pohledu nad rostlinami, kvůli nimž se virtuálně setkáváme na našem webu. Obec Pohled leží nedaleko Havlíčkova Brodu směrem na Chrudim, a jezdí sem i vlak na trase H.Brod - Žďár nad Sázavou! Přijďte si tedy užít příjemné atmosféry zámecké výstavy květin. Ta letošní je na zámku v Pohledu s největší pravděpodobností už poslední!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dotaz na výstavu

(věra, 24. 4. 2017 19:58)

dobrý den,v rádiu jsem slyšela že v H.Brodě je nějaká výstava květin,ale jela jsem autobusem a tak s toho nevim nic,kdy to je,co to bude za výstavu a hlavně kdy se koná,předem děkuji za informavi Prokýšková