Jdi na obsah Jdi na menu
 


NÁVŠTĚVA V PÁVOVĚ

2. 2. 2008

ObrazekRádi vás uvítáme také v Pávově, ale výhradně po předchozí domluvě termínu, protože od jara do podzimu nejsme doma pravidelně. Protože kromě pěstování sukulentů a jejich letního prodeje máme také svá zaměstnání, je tato domluva naprosto nutná. V případě náhlých a neohlášených návštěv vás můžeme zklamat, protože některá rozdělaná práce prostě odkladu nesnese, a rostliny si tudíž neprohlédnete.
V případě návštěvy si můžete prohlédnout sbírkový skleník, rostliny letněné na zahradě a případně nakoupit rostliny ve skleníku prodejním. Ceny všech rostlin jsou při osobním odběru o 10% levnější než v naší nabídce. Pouze vás musíme upozornit, že vzhledem ke strmým schodům ve sbírkovém skleníku není příliš vhodný vstup malých dětí. Ty samozřejmě mohou naprosto bezpečně shlédnout skleník prodejní nebo letní výběh s želvami. Pokud byste měli s sebou pejska, musí zůstat venku. Náš Benďurka by jeho přítomnost určitě ocenil, ale my všichni bychom v tom případě neměli chvilku klidu na rostliny, kvůli kterým se vlastně setkáváme a o nichž si chceme alespoň chvilku v klidu popovídat. Kromě rostlin je možné v Pávově zakoupit také keramické misky, korkovou kůru nebo drobný keramzit. Od začátku léta si zde často přijdou na své i pravověrní kaktusáři, protože nabízíme často obměňovaný sortiment rostlin od našich přátel, mezi nimiž za jednotnou cenu bývají občas i docela zajímavé druhy (loni např. Mamillaria duwei nebo pektinátní echinocereusy a další).Obrazek
Pávov je součástí Jihlavy a z centra sem jezdí (cca. každých 20 minut) autobus MHD č. 12. Pokud se vydáte tímto způsobem, můžete nastoupit na Masarykově náměstí a vystoupit v zastávce, kterou v autobuse ohlašují jako Pávov 1. Když na  této zastávce vystoupíte, přejdete silnici a před sebou uvidíte skleník na střeše domu.Ujdete asi 100 metrů po úzké asfaltce a můžete zazvonit.
Pokud pojedete po dálnici D1, sjedete na exitu Jihlava - Pávov a pojedete po rovném dálničním přivaděči směrem k Jihlavě. Podjedete pod mostem a na první odbočce zatočíte vpravo (jinam to ani nejde!). Pojedete necelých 100 metrů mírně do kopce a na první odbočce se dáte vlevo do malého kopečka (asi 5 metrů) a hned vpravo. Zaparkujete a zazvoníte u branky, nad níž je skleník.  Jste u našeho domu a zazvoníte.Těšíme se na vaši návštěvu.Obrazek

Přesně tento pohled se vám naskytne, pokud budete přijíždět od Jihlavy. Pojedete ve směru šipky a zatočíte vlevo a hned vpravo k světlému donu, označenému křížkem. Pokud budete sjíždět z dálnice D1 a zabočíte při první příležitosti vpravo, po několika desítkách metrů spatříte vlevo červenohnědý dům na fotografii. Zabočíte k němu a hned vedle něj jste u cíle své cesty.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář