Jdi na obsah Jdi na menu
 


DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – 30.4. a 1.5. 2016

15. 4. 2016

dscn5722.jpgZdá se, že to opravdové jaro je konečně tady. Letos nadmíru slunečné a tudíž i příznivé pro naše sukulenty i nás samotné. Novou sukulentářskou sezónu letos jako obvykle oficiálně zahájíme DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ, které se konají o víkendu 30. DUBNA a 1. KVĚTNA 2016. Po oba dny budeme mít otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin a budete si moci prohlédnout skleník sbírkový, v němž to nyní kvete všemi možnými barvami, a také v případě zájmu navštívit skleník prodejní. V něm naleznete bohatou nabídku rostlin všech možných druhů i velikostí v sortimentu, který už se nebude opakovat, protože v jarní nabídce tradičně bývají i rostliny namnožené jen v nepatrném množství, které pak vůbec nenabízíme v e-shopu. Stejně je tomu s velkými rostlinami, mnohdy již tvarovanými, protože ty zase nelze zasílat poštou, aniž bychom riskovali jejich poškození, nebo poškození těch menších, zasílaných případně s nimi ve společném balíčku. Všechny rostliny budou pro návštěvníky akce jako již tradičně se slevou 10% z obvyklé prodejní ceny (např. v e-shopu nebo v naší sezonní prodejně), a stejná sleva platí i pro ty, kdo si rostliny objednají v e-shopu a rozhodnou se pro jejich osobní odběr v rámci dnů otevřených dveří. Osobní odběr během této akce je ale třeba nahlásit aspoň dva dny předem, protože rostliny musíme připravit do krabiček jednotlivým zákazníkům a to nelze dělat na poslední chvíli ve shonu, který u nás před dny otevřených dveří každoročně panuje. 
Dny otevřených dveří jsou i setkáním pěstitelů ze všech koutů naší republiky i Slovenska. Mnozí z nich už k nám jezdívají vítat jaro se sukulenty již celá léta, jiní dscn5749.jpgpřijedou třeba úplně poprvé. Všichni budou srdečně vítaní a těšíme se na ně, protože osobní kontakt s našimi zákazníky i příznivci je vždy obohacením samotného pěstování a důkazem, že jsme na správné cestě. Každým rokem těchto setkání přibývá a další a další jména, psaná až dosud jen na obaly zásilek, se nám najednou zhmotňují ve skutečné milovníky sukulentní krásy. Vždycky když pak balíme balíčky pro ně, vybavíme se okamžitě jejich tvář či vzpomeneme na rozhovor s nimi nad rostlinami, díky nimž jsme se do té doby znali jen virtuálně.
Jak se k nám dostanete se můžete dočíst v článcích o této akci z předchozích let. Letos by neměly nastat žádné větší dopravní komplikace, provázející cestu k nám v uplynulých letech. Dálniční sjezdy z D1 už po loňských opravách fungují, stejně jako městská hromadná doprava, která byla kvůli výše uvedeným opravám dálnice značně komplikovaná. Trasu autem si nejlépe naplánujete, když si do vyhledavače zadáte www.firmy.cz a heslo Ivana dscn5783.jpgJandová, Pávov 102, 586 01 Jihlava.
Pokud se k nám vydáte veřejnou dopravou, pak v Jihlavě nastupte do autobusu MHD č. 12, který k nám o víkendech jezdí zhruba každou půlhodinku. Vystupte ve stanici Starý Pávov a nezapomeňte předtím zazvonit na pana řidiče, aby s Vámi nepřejel. Po výstupu přejděte silnici a vlevo od zastávky MHD se vydejte úzkou asfaltkou, která Vás dovede asi po 150 metrech až před vchod do sbírkového skleníku. Můžete se k nám vydat i vlakem. Ze směru od Jihlavy a Havlíčkova Brodu staví osobní vlaky v zastávce Jihlava-Bosch Diesel, odkud se dostanete za pár minut na silnici, podél níž se vydáte po chodníku vpravo a asi po 300 metrech dojdete k nám. V blízkosti konání akce budou na třech místech tmavě zelené cedule s šipkami a nápisem „Sukulenty“.
Ve dnech předcházejících Dnům otevřených dveří nebudeme moci přijímat žádné návštěvy, protože veškerý čas a energii budeme věnovat ve prospěch příprav akce a rostlin, kvůli nimž návštěvníci přijedou. V průběhu sezóny potom návštěvy přijímáme, ale pouze po předchozí oboustranné domluvě a také v závislosti na vývoji počasí. Potencionální návštěvníci ale musí počítat s tím, že jejich návštěvy se budou ponejvíce konat buď hned po ránu, nebo zase až v podvečer, protože přes den býváme během sezóny velmi často mimo domov v souvislosti s provozem naší prodejny v jihlavské ZOO, jejíž provoz zahajujeme v sobotu dne 7.5. 2016. Předem neohlášené návštěvy v žádném případě nejsme schopni přijímat! Je nám to líto, ale v tomto ohledu nejsme schopni učinit žádné výjimky, protože takřka dscn2217.jpgvždy máme rozdělanou nějakou práci, kterou kvůli nenadálé návštěvě prostě nelze odkládat a přerušovat, nebo se věnujeme přípravě rostlin na expedici, jejich balení a všemu s tím spojenému. Děkujeme za pochopení.
Těšíme se tedy na setkání s Vámi u nás v Pávově. Sukulentní božstva požádáme o hezké počasí, aby ve sklenících nebylo příliš vedro a venku nám nepršelo za krk. Srdečně zveme všechny, kteří u nás ještě nikdy nebyli, a moc se těšíme na setkání se starými známými, kterých rok od roku přibývá. Přijeďte si popovídat nad rostlinami, jejichž prostřednictvím se virtuálně už setkáváme mnoho let na tomto webu, a díky nimž je svět přece jenom o trochu krásnější a příjemnější. Těšíme se na společné přivítání sukulentářského jara v sobotu 30. dubna a v něděli 1. máje 2016 u nás v Pávově!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář