Jdi na obsah Jdi na menu
 


DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – 1.5. a 2.5. 2015

12. 4. 2015

p1060022.jpgLetos se společně s Vámi chystáme otevřít sukulentářskou sezónu u nás na Pávově již po sedmé. Tradiční „Dny otevřených dveří“ se tentokrát konají ve dnech 1.-2. května (pátek a sobota), a otevřeno budeme mít vždy od 9.00 do 17.00 hodin. Po oba dny budete jako vždycky mít příležitost prohlédnout si sbírkový skleník a v případě zájmu nakoupit rostliny, květináče či keramické misky ve skleníku prodejním. Veškeré zakoupené rostliny budou tradičně s 10% slevou.
Kromě tradičního sukulentářského sortimentu, na který jste z předchozích let zvyklí, pro Vás letos budou připraveny i méně často pěstované nebo nabízené druhy rostlin, jakými jsou třeba Operculicarya decaryi, Pachypodium namaquanum, Adenium somalense nebo Adenium arabicum, ale také několik druhů trichodiadem, z nichž některé jsou již částečně tvarované.
Účelem této akce ale není zdaleka jen nákup rostlin, ale také příjemná setkávání pěstitelů a milovníků sukulentů z nejrůznějších koutů republiky, výměna zkušeností a společné sdílení radostí z krásy a neobyčejnosti těchto nenáročných rostlin.Mnoho návštěvníků k nám přijede již po několikáté, jiní třeba úplně poprvé. Pro ty bude při plánování trasy nejlepší zadat do vyhledavačů heslo „Ivana Jandová, Pávov 102 – Firmy.cz“, kde se jim objeví mapa a nabídka možnosti zadání optimálních tras, vedoucích z jejich bydliště až k nám. Kdo se k nám rozhodne vydat veřejnou dopravou, ten musí z Jihlavy vyrazit autobusem MHD č. 12 a zakoupit si přestupní jízdenku, protože dopravní situace u nás je stejně komplikovaná jako byla loni kvůli bourání další části dálničního mostu. Z linky č.12 je třeba vystoupit v zastávce „Pávovská přestupní“ a tam přestoupit na provizorní linku „X“, která tam už většinou čp1030118.jpgeká. Z linky „X“ vystoupí ve stanici „Starý Pávov“. V autobusech MHD je třeba zazvonit na řidiče, aby na požadované stanici zastavil! Po výstupu u nás ve Starém Pávově už stačí jen přejít silnici a vydat se vlevo podél zastávky MHD po úzké alfaltce a asi po 50m už nad sebou spatří sbírkový skleník. Směr se budeme ještě snažit označit zelenými cedulemi s nápisem „Sukulenty“! Dobrým orientačním bodem je i elektrický transformátor, stojící přímo proti vchodu do domu.
Do Pávova se dá dostat i vlakem na lince Jihlava - Havlíčkův Brod. V tomto případě musí návštěvník vystoupit na zastávce „Jihlava-Bosch Diesel“ a vydat se k nám pěšky přes železniční most. Je to volnou chůzí asi 10 minut.
Těšíme se s Vámi všemi na tradiční jarní setkání nad rostlinami, které máme rádi a které nás fascinují svými barvami, tvary i nádhernými květy. Jaro je obdobím probouzení z dlouhého zimního spánku, časem naděje a očekávání mnoha pěstitelských radostí, které nám sukulenty každoročně přinášejí. Přijeďte i Vy na májové setkání s lidmi, kteří jejich kouzlu už dávno propadli. Těšíme se na shledání v Pávově ve dnech 1. a 2. května!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář