Jdi na obsah Jdi na menu
 


47. VÝSTAVA KAKTUSŮ a SUKULENTŮ v JIHLAVĚ

10. 6. 2014

p1140275.jpgKlub jihlavských pěstitelů kaktusů a jiných sukulentů pořádá ve spolupráci s Muzeem Vysočiny v Jihlavě svoji již 47. výstavu. Koná se, stejně jako v mnoha předchozích letech, v nádherných prostorách historického dvorku muzea, nacházejícího se v horní části Masarykova náměstí. Dvorek je takovou malou oázou klidu, ležící přitom v samém centru Jihlavy. Výstava začíná ve středu 11.6. a končí v neděli 15.6. 2014. Každý den je otevřena od 9.00 do 17.00 hodin, jen v neděli končí o hodinu dříve!
Jihlavský klub letos slaví padesátiny. Třicet let už jsem jeho členem i já, přestože v posledních dvou desetiletích už žádné kaktusy doma nepěstujeme. Na této výstavě ale samozřejmě budou v převaze, a kousek naší „zelinářské“ sbírky bude doplňkem kaktusových exemplářů ze sbírek ostatních členů klubu.
Jako tradičně je výstava prodejní, a dají se tu pokaždé koupit pěkné a zdravé rostliny od lidí, kteří jejich pěstování rozumějí. Protože je na výstavě vždy přítomno několik z nich, jsou ochotni návštěvníkům poradit nejenom s výběrem vhodných rostlin, ale také s úskalími jejich pěstování. V prodeji budou samozřejmě i naše sukulenty!
V posledních dnech panují v České republice vedra, která letos přišla nezvykle brzy. Kaktusům takové počasí příliš nesvědčí, a kaktusáři z něj velkou radost nemají. Přesto se jistě vynasnaží ukázat veřejnosti to nejlepší ze svých sbírek. Slunečné počasí a teplo jsou naopak zárukou, že květy kaktusů na dvorku jihlavského muzea tentokrát určitě nezůstanou zavřené! Přijďte se tedy pokochat jejich krásou a setkat se s jejich pěstiteli. Jste srdečně zvání. Začínáme už zítra!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář