Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kaktusový KOCOUR BOB z Oprostovic

12. 9. 2014

pict0026-2.jpgKdyž se tuhle v sobotu navečír moji páníci vrátili od Zatloukalů z Moravy, to dá rozum že jsem jim hnedka pořádně pročmuchtal nohavice od kalhot, jestli mi tam Zatloukalů baset Oskárek náhodou nenechal nějakou tu naší esemsku. Mezi jeho depešemi jsem ale objevil spoustu podivnejch chlupů, který jak se pozdějc ukázalo patřily kocourovi. Jmenuje se Bob, a bude to asi pěknej kujón!
Je prej dost nenechavej, říkali pánící. Když je ale baštička na stole, kouká z toho jeden taky něco mít, říkám zase já. Vůbec se mu nedivím, že když moji páníci s jeho páníkama kdovíjak dlouho někde v nedohlednu čučeli na ty jejich kaktusy, skočil Bob na ten stůl a nabídl si. Myslím že my dva bysme byli dobrej tým. Určitě by mi z toho štrůdlu od paničky Andrey taky něco dolů shodil, když mám ty krátký nohy a slabší odraz. Štrůdl bych ale zvládnul chytat i v letu!
Bob si prostě v jejich nepřítomnosti vzal na co si myslel že má nárok, a pak se honem někam vypařil, aby ty dobroty nechal v břiše hezky v klidu vyštosovat.   No, ani já bych se tam asi zbytečně moc nevochomejtal, kdybych se tý sladkožranice zúčastnil. Nejspíš bych upřel pohled do neznáma a zatloukal, co taky jinýho u Zatloukalů? Moji páníci, jak je znám, si tam v Oprostovicích na statku určitě břicha nešetřili. Sotva jsme se trochu přivítali, už páník vlekl z auta plnou bednu keramickejch mističek na to jejich zelí. Fubob-1.jpgněl u toho jak ježek, ale tvářil se tak spokojeně, jakoby všechen ten štrůdl vybaštil on.
Koukal jsem na fotku toho kocoura mezi kaktusy. No, hotovej fakír! Já jsem jednou, to bylo ještě zamlada, překousl vejpůl nějakej kaktus. Páník říkal, že to byl echinocereus pektinátní. Koukal tehdá na mě a nechtěl uvěřit, že bych toho byl schopen. Vyzkoušet se ale má všecko, říkám já, ale ten kaktus vážně nebyl k žrádlu a huba mě po něm svědila pěkně dlouho.
Bob se prej ale navečír vrátil domů ve velkým stylu a aby svejm páníkům dokázal, že umí bejt vděčnej za přístřeší a trochu toho jídla, přinesl svějm páníkům z lovu docela čerstvýho rejska. Já jsem dostal aspoň tvarohovou buchtu od spodní paničky. Takže dobrý je to, tak jak je to!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář